| Prenumerera på RSS

Stefan Attefall inviger studentlägenheter i Jönköping

13 december 2013 | Inga kommentarer | Postat i Kriminalpolitik

Besök hos Moelven Byggmodul (Medier är välkomna till rundvandringen)
Tid: Måndagen den 26 augusti kl. 11:00
Plats: Moelven Byggmodul, Granbovägen 14, Sandsjöfors.

Invigning av studentbostäder
Tid: Måndagen den 26 augusti kl. 15:00
Plats: Kvarteret Järnbäraren, Gjuterivägen 26, Jönköping

Etiketter:

Stefan Attefall inviger studentlägenheter i Jönköping

23 augusti 2013 | Inga kommentarer | Postat i Okategoriserade

Måndagen den 26 augusti inviger bostadsminister Stefan Attefall studentlägenheter i Jönköping. Totalt står 151 studentlägenheter färdiga i kvarteret Järnbäraren. Efter invigningen kommer han att få en guidad rundvandring av lägenheterna där han också kommer att träffa nyinflyttade studenter.

Under förmiddagen besöker han även Moelven Byggmodul i Sandsjöfors. Moelven Byggmodul är en producent av träbaserade byggvaror för bland annat bostäder. Han kommer där att få en presentation av verksamheten och en rundvandring i fabriken.

Tid och plats:
Besök hos Moelven Byggmodul (Medier är välkomna till rundvandringen)
Tid: Måndagen den 26 augusti kl. 11:00
Plats: Moelven Byggmodul, Granbovägen 14, Sandsjöfors.

Invigning av studentbostäder
Tid: Måndagen den 26 augusti kl. 15:00
Plats: Kvarteret Järnbäraren, Gjuterivägen 26, Jönköping

23 augusti 2013
Socialdepartementet

Etiketter: , , ,

EU-minister Birgitta Ohlsson besöker Jönköping

14 juni 2013 | Inga kommentarer | Postat i Okategoriserade

Måndagen den 17 juni befinner sig EU- och konsumentminister Birgitta Ohlsson i Jönköping. På programmet finns besök hos konsumentrådgivningen, Jönköpings kvinnojour och Europa Direkt.

14 juni 2013
Statsrådsberedningen
Justitiedepartementet

Etiketter: , ,

Pressinbjudan: Peter Norman besöker Linköping och Jönköping

14 maj 2013 | Inga kommentarer | Postat i Okategoriserade

Imorgon, onsdagen den 15 maj, medverkar finansmarknadsminister Peter Norman i två seminarier på Tillväxtdagarna i Linköping. Tillväxtdagarna arrangeras av Swedbank och Sparbankerna.

Tid och plats

Onsdagen den 15 maj
Kl. 09.00 Den europeiska krisens konsekvenser
Kl. 11.15 Är bra etik vägen till bättre (export) affärer?
Konsert & Kongress
Konsistoriegatan 7, Linköping

Tid och plats

Onsdagen den 15 maj, kl. 15.15
Residenset
Vallgatan 2, Jönköping

14 maj 2013
Finansdepartementet

Etiketter: , , , ,

Spirande intresse för mjölk i Jönköpings län

I Jönköpings län spirar intresset för mjölk. Här satsar bönderna och antalet mjölkkor ökar stadigt. Landsbygdsminister Eskil Erlandsson besöker en mjölkgård i Ryssby måndagen den 12 december.

I Jönköpings län satsas det stort på mjölkbönderna, bland annat med projektet Mer Mjölk som LRF, Svensk mjölk, EU:s landsbygdsprogram och länsstyrelsen i Jönköpings län driver under en treårsperiod. Landsbygdsminister Eskil Erlandsson besöker en av gårdarna som är involverade i projektet Mer Mjölk den 12 december.

- Det är oerhört glädjande att tillväxten inom mjölken ökar. Satsningen i Jönköping är framgångsrik och den har redan börjat sprida sig till andra delar av landet. Jag tror att erfarenheterna från projektet i Jönköping kan gynna mjölkbönderna runt om i hela Sverige i framtiden, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson.

Om projektet Mer Mjölk
LRF, Svensk mjölk, EU:s landsbygdsprogram och länsstyrelsen i Jönköpings län satsar på att öka mjölkproduktionen i Jönköpings län under en treårsperiod med projektet Mer Mjölk. Målet med projektet är att skapa bättre lönsamhet samt öka konkurrenskraften hos mjölkproducenterna. Målen ska nås genom kompetensutveckling inom alla områden på gården; avel, teknik, bygg, foder, ekonomi, management och djurhälsa.

Tid och plats:
Tid: Måndagen den 12 december. Pressträff klockan 11.30
Plats: Ryssby 3, Nässjö

Etiketter: , ,

Stefan Attefall inviger studentboende i Jönköping

Måndagen den 24 oktober inviger bostadsminister Stefan Attefall Ekhagens studentboende i Jönköping. Husgruppen AB har tillsammans med högskolan i Jönköping genomfört lägenhetsprojektet. Totalt står 96 nya studentlägenheter klara.

Stefan Attefall besöker även Alliansmissionen i Jönköping på förmiddagen.

Tid och plats:
Måndagen den 24 oktober kl. 15:00
Ekhagens studentbostäder, Ekhagsringen 63, Jönköping.

Etiketter: ,

Eskil Erlandsson gästar Elmia Lantbruksmässa

En utfrågning som fokuserar på lantbruksåret 2011 inleder Eskil Erlandssons besök på Elmia Lantbruksmässa i Jönköping den 19 oktober. Landsbygdsministern delar också ut pris till Årets Djurskötare och Ungdomsdiplomet, två pris som delas ut för att uppmärksamma duktiga djurskötare.

- Elmias lantbruksmässa är alltid trevligt att besöka, dels för att träffa gamla och nya vänner men också för att se hur utvecklingen går framåt inom näringen. Prisutdelningen till djurskötare är roligt eftersom vi är duktiga på att sköta våra djur väl i Sverige och det är jag glad och stolt över. Det är extra roligt att få dela ut pris till unga människor som står för framtidens djurhållning, säger Eskil Erlandsson.

Tid och plats:
Tid: Onsdagen den 19 oktober klockan 12.30-13.15 utfrågning och prisutdelning.
Plats: Hall C på Elmia Lantbruksmässa, Jönköping.

Etiketter: , ,

Göran Hägglund besöker landstinget i Jönköpings län

Måndagen den 10 oktober besöker socialminister Göran Hägglund landstinget i Jönköpings län. Under 2011 kommer socialminister Göran Hägglund och statssekreterare Karin Johansson att besöka landets alla regioner och landsting för en dialogturné. Syftet med turnén är att följa upp hur landstingen arbetar med regeringens viktiga reformer inom områden som tillgänglighet, patientsäkerhet, sammanhållen vård för äldre, psykiatri och vårdval.

Efter förmiddagens överläggningar med landstingsledningen kommer Göran Hägglund att besöka självdialysavdelningen och rehabiliteringskliniken på Länssjukhuset Ryhov. Media välkomnas att delta på detta besök.

Tid och plats:
Tid: Måndagen den 10 oktober kl. 12.30
Plats: Självdialyspaviljongen vid Medicinkliniken, ingång D3, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Etiketter: ,

Stefan Attefall deltar i paneldebatt om Framtidens boende och fastigheter

20 september 2011 | Inga kommentarer | Postat i Bostadspolitik, Energipolitik

Onsdagen den 21 september medverkar civil- och bostadsminister Stefan Attefall i en paneldebatt om Framtidens boende och fastigheter på Elmia mässan i Jönköping. Innan paneldebatten kommer han även att medverka i en ”lättsam” utfrågning i presscentret om framtidens boende.

Paneldebatten ingår i Fjärrvärmemässan som pågår mellan den 20 – 22 september.

Etiketter: , , ,

Fredrik Reinfeldt besöker Jönköping

17 februari 2011 | Inga kommentarer | Postat i Publika framträdanden

Måndagen den 21 februari besöker statsminister Fredrik Reinfeldt Sandagymnasiet i Huskvarna för att samtala med ungdomar om värderingar, tankar om framtiden och hur de ser på arbete och yrkesval. Han kommer också att träffa en klass vid basketgymnasiet.

Besöket är en del av Fredrik Reinfeldts återkommande resande i Sverige. Under årets första månader går resorna till det unga Sverige. Fredrik Reinfeldt ska träffa unga människor för att samtala med dem om deras vardag och framtidstankar. Förra mandatperioden genomförde statsministern över 140 resor i landet.

Ur programmet:
10.00 Samtal med ungdomar om deras livsvillkor
11.00 Hälsa på en idrottsklass

Etiketter: , ,