| Prenumerera på RSS

Lena Ek i Oslo för möte om kortlivade klimatgaser (CCAC)

13 december 2013 | Inga kommentarer | Postat i Miljöpolitik

Ministrarna ska också diskutera finansiellt stöd till program för att minska förekomsten av dessa ämnen.

Etiketter: ,

Lena Ek i Oslo för möte om kortlivade klimatgaser (CCAC)

11 december 2013 | Inga kommentarer | Postat i Kriminalpolitik

Ministrarna ska också diskutera finansiellt stöd till program för att minska förekomsten av dessa ämnen.

Etiketter: ,

Snabbt växande koalition träffades i Oslo

5 september 2013 | Inga kommentarer | Postat i Miljöpolitik

Tidigare i veckan hölls ett högnivåmöte i den globala luft- och klimatkoalitionen CCAC i Oslo. Miljöminister Lena Ek representerade Sverige och höll ett öppningsanförande. På Miljödepartementets blogg skriver ansvarig handläggare Caroline Dickson om diskussionerna vid mötet.

Blogginlägg: Snabbt växande koalition träffades i Oslo
Gemensamt pressmeddelande från CCAC i samband med mötet

Miljödepartementet, 5 september 2013

Etiketter: , ,

Lena Ek i Oslo för möte om kortlivade klimatgaser (CCAC)

2 september 2013 | Inga kommentarer | Postat i Okategoriserade

Miljöminister Lena Ek deltar, i morgon, tisdagen den 3 september, vid ett ministermöte i Oslo i den globala koalitionen för luft och klimat, CCAC (Climate and Clean Air Coalition to reduce Short lived Climate pollutants).

2 september 2013
Miljödepartementet

Etiketter: , ,

Dubbelt kungligt vid 70:e breddgraden

14 juni 2013 | Inga kommentarer | Postat i Utrikespolitik

Den 18 och 19 juni är det svenska kungaparet i Norge på officiellt besök, inbjudna av kung Harald och drottning Sonja. Nordområdena står i fokus för resan, som går till Harstad och Tromsö. Handelsminister Ewa Björling, som också är Nordisk samarbetsminister, följer med till Nordnorge och tretton svenska företagare reser till regionen för att knyta kontakter. Sveriges ambassad i Oslo håller i trådarna för programmet, som speglar de redan utmärkta relationerna med vårt grannland.

Artikel: Dubbelt kungligt vid 70:e breddgraden

Etiketter: ,

Erik Ullenhag deltar i konferens om romsk inkludering i Oslo

11 maj 2013 | Inga kommentarer | Postat i Arbetsmarknadspolitik

Integrationsminister Erik Ullenhag talar fredagen den 26 april vid en konferens i Oslo om romsk inkludering. Konferensen arrangeras av Voksenåsen som arbetar för att stärka samhörigheten mellan svenskar och norrmän samt öka den ömsesidiga kunskapen om ländernas samhällsliv, språk och kultur. Övriga konferensdeltagare kommer från Norge och Finland och bland annat deltar den norska statsförvaltnings- och reformministern Rigmor Aasrud.

Etiketter: , ,

Reinfeldt kommenterar händelserna i Oslo

22 juli 2011 | Inga kommentarer | Postat i Utrikespolitik

Uttalande av Fredrik Reinfeldt med anledning av händelserna i Oslo

- Jag beklagar djupt det tragiska som hänt i Oslo och vid de norska socialdemokraternas ungdomsläger. Mina tankar går till offrens anhöriga och till de som skadats. Jag har varit i kontakt med statsminister Jens Stoltenberg för att beklaga det inträffade och vi har erbjudit vår hjälp om detta skulle behövas. Från svensk sida följer vi fortlöpande händelseutvecklingen. Det finns fortsatt stora oklarheter runt det inträffade.

Etiketter: , ,

Birgitta Ohlsson till Oslo

EU- och demokratiminister Birgitta Ohlsson besöker Oslo tisdagen den 10 maj. På justisdepartementet kommer hon att få information om den norska handlingsplanen mot våldsbejakande extremism. Hon ska även besöka Manglerud politistasjon, som är känd för att satsa stort på förebyggande arbete.

Under dagen kommer hon också att ha ett möte med Paal Frisvold, ledaren för Europabevegelsen. Han kommer att redogöra för opinionsläget för ett norskt EU-medlemskap. På kvällen kommer Birgitta Ohlsson att hålla ett middagstal på människorättskonferensen Oslo Freedom Forum.

Birgitta Ohlsson har tidigare varit i London, Haag, Köpenhamn, Berlin och Helsingfors för att få mer kunskap om andra länders nationella handlingsplaner mot våldsbejakande extremism. I juni ska hon besöka Washington i samma ärende.

Etiketter: , , , , ,